EGY PERC CSEND

'Aki életét nemesebbé, szebbé akarja tenni, 
az nemes és szép gondolatokat vesz magához, s dolgoz föl lelkében.'
Müller Péter

'Minden kimondott szavad teremt! 
A megfontolt szó sikert.
 A fecsegés sikertelenséget.'
Müller Péter

'Ahogy naponta többször eszel, úgy kell naponta többször táplálni a lelkedet, a hitedet; a láthatatlan dolgokat éppúgy energiák növelik vagy sorvasztják, mint fizikai testedet; aki naponta boldogtalan gondolatokat 'eszik', boldogtalan lesz!'
Müller Péter


"Sorsdöntő, hogy mivel táplálod magadat, másokat, és hogy mivel táplál a világ téged! 
Az ember felel azért, amit mások lelkébe szavaival, érzéseivel, gondolataival 'beletáplál'."
Müller Péter


"Meg kell találni a helyes középutat, mert a befelé haladásnak - evés, ivás, tapasztalat - és a kifelé haladásnak - beszéd, viselkedés - visszafogottnak, mérsékeltnek és egyensúlyosnak kell lenni. Óvatosság ajánlott a táplálkozásban, a beszédben, viselkedésben. Az indulatos és hirtelenkedő cselekvés és beszéd kudarchoz vezet."
Mireisz László


"Meg kell tanulni helyesen táplálni a testet és a szellemet, mert a táplálkozás a tudás befogadását, a tudat művelését és a tapasztalatok gyarapítását jelöli. A táplálékok jók vagy rosszak a testnek és a szellemnek, ezért a tapasztalásnak el kell jutni arra a fokára, hogy minden tápláléknak, amit magunkhoz veszünk, a növekedést és a gyarapodást kell szolgálni. A száj az eledel megrágásának a helye, amely megkönnyíti az emésztést, a befogadást és a növekedést."
Mireisz László


A élet csupa sürgető vágy: cselekedni, érezni, látni, tudni.
 A nő lelke csendes virágzás egy elsöprő forgószél közepén.

Charlotte Bronte