KARÁCSONY

Az ünnep a szív legfőbb gazdagsága.

 

 

A gyerekek, a gyerekek… boldogan várják a telet. Fenyőfát díszít sok szeretet. Kapnak majd játékot, meredek, drága, szép hóbundás hegyeket. (S bónusznak családi meleget.)

 

 

Minden évben ugyanazokat a dalokat énekeljük, ugyanazokat az ételeket esszük, követjük a hagyományokat, és megosztjuk egymással azokat a dolgokat, amelyekről úgy érezzük, valahová tartozunk. És végső soron valójában mindannyian csak az otthonunkat keressük.

 

 

Arra gondoltam, nem veszek többé haldokló kis fenyőfát még hátralevő karácsonyaimra, csak egy ágat, hiszen amiért veszem a kis fákat s a kis gyertyákat, az emlékezés és a szeretet lángja nem bennük, hanem énbennem, magamban van.

 

 

Legyen templom minden ember szíve, Melyben a lélek szárnyat bontogat! Karácsony édes ünnepén Legyen imádság minden gondolat.

 

 

Légy fénysugár az élet útján! Légy békesség követe! Vigyed a jó hírt szerteszét! Légy a szomorú öröme!

 

 

Fenyőfa illata lapul a szobámban, Angyalkák csókja gyerekeim arcában. Gyertya fénye ünnepi ruhában suttog, Míg szívünk karja ölelkezve boldog.


Séta a parkban, Karácsony éjjel Hópelyhek szállnak ránk.. Csengettyűszóra nyílik egy ajtó Kettőnkre vár..


Karácsony éjjelén csillagokra nézek. Csend van. Az égen Angyalok zenélnek. Csodálatos zene, bódító a dallam, szívem dobbanása felel reá halkan. Boldogan szárnyalok, bezárom ablakom, csak lelkem békéjének ritmusát hallgatom.

 


 

Szeretem a Karácsony komoly báját, családi körben is fura magányát. A nem várt, de mégis eljött kedves érzést, a sok, kimondhatatlan bocsánatkérést…..

 

A mindenséget és önmagadat.
.
Figyelj jól: a karácsony a születés ünnepe. Valaminek vége van, és valami most jön létre. Bárhol. Akár egy istállóban is. Állatok között, segítség nélkül, egy gyűlölettel teli, gonosz és sötét világban, ahol a kis Jézus született. Mindegy. Csak szüless meg. Szüld meg magad. Lobbantsd lángra a szívedet, s hagyd, hogy ez a lángocska elosz…lassa az egész elmúlt éved sötétségét! S ha ez a kis gyerekláng megerősödik benned, menj a hozzátartozóidhoz. Vidd el nekik a békédet, az új arcodat, és azt a meggyőződésedet, hogy az életünk díszlete nem egy szoba, hanem az egész világmindenség. A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés. Vagy még az sem – csak egy gondolat: “Szeretlek”.
Müller Péter