GYÓGYULÁSTÓL VALÓ FÉLELEM
Általában lényünk egy része szeretne egészséges lenni, de egy másik része fél is tőle. Ezzel sajnos gátat emelünk a gyógyulásnak, mert ahhoz, hogy bekövetkezzen, kristálytisztán kell akarnunk. Persze, azt állítjuk, hogy mihamarabb szeretnénk meggyógyulni, valójában azonban úgy félünk a gyors gyógyulástól, és változástól, mint a tűztől. Olyan ez, mint ha egy autóban ülve egyik lábunk a gázpedálon lenne, a másik, pedig a féken. Tudatalattink azt kívánja, maradjunk csak betegek, hiszen így sokkal kényelmesebb.

Miért félünk a gyógyulástól?

Sokan úgy vélik, hogy az élet szenvedésből áll, és a szenvedés elkerülhetetlen. Mivel szerintük a szenvedéstől nem válhatunk soha szabaddá, mi értelme lenne törekedni rá? Ez azonban nem így van, hiszen békében és nyugalomban sokkal gyorsabban tudunk fejlődni. Nyugalmunkkal másokat is nyugalomra ösztönzünk, de a sérülések, betegségek senkire sem hatnak ösztönzően.

A változásoktól való félelmek

A betegségek, sérülések igen is egyfajta életstílussá nőhetik ki magukat. A gyógyulás, pedig egy űrt hagy maga után, amitől az emberek ösztönszerűen félnek. A betegség tehát olyannyira betöltheti elménket, és egész életünket, hogy általa elkerülhetjük, hogy önmagunkba kelljen néznünk, és életcélunkkal kelljen foglalkoznunk.

A betegséggel járó előnyök

Ha őszintén magunkba nézünk, bevallhatjuk, hogy ha betegek vagyunk, ha valami baj ér bennünket, akkor rengeteg együttérzés árad felénk. Talán dolgozni, vagy iskolába sem kell mennünk. Tudat alatt igen is vágyunk arra, amit betegségünkkel nyerhetünk, ezáltal nem is nagyon akarunk meggyógyulni.

Merev elképzelések az egészségről

Sokan azt hiszik, hogy betegségük genetikusan öröklött, hogy bizonyos állapotokon úgysem lehet segíteni, és a betegség az élet velejárója. Ezek a rossz beidegződések sajnos megpecsételik egész életünket.