NAPI ÚTMUTATÁS AZ ANGYALODTÓL

'Becsüld önmagad!'

A mennyei teremtmények koronájának egyik szikrázó ékszere vagy, fényed pedig sugárzón ragyog közöttünk. Mi, angyalok csodálattal, tisztelettel és hatalmas szeretettel őrködünk feletted - természetes a számunkra, hogy a legjobbat kívánjuk neked.

Néha megfigyeljük, amint kompromittáló döntéseket hozol magadnak, azt gondolván, hogy nem érdemelsz jobbat. Attól félsz, hogyha befogadod a jót, azt valaki mástól vagy akár önmagadtól veszed el. Kedvesünk, higgy nekünk, amikor azt mondjuk, hogy ha önmagadnak adsz, azzal adsz másoknak is. Te és az egész emberi faj egy lelken, egy lélegzeten és egy igazságon osztoztok.

Lehetetlen különválasztani azt, amit önmagadért teszel és azt, amit másokért - ez olyan, mintha egy fának csak bizonyos leveleit próbálnánk nevelgetni és táplálni! Ez természetesen lehetetlen, de éppen ezt próbálod megtenni, amikor megkísérled háttérbe helyezni magadat.

Tápláld önmagad, családodat, a barátaidat az egész népesség iránti gondoskodás egy formájaként. Értékeld nagyra önmagad, s általa szeress gyengéden mindenkit a Földön; tiszteld önmagad, hogy ez által mindenki másnak is megadd a neki járó tiszteletet.

Minél többet adsz magadnak, annál nagyobb szeretetet érzel - és ez az érzés a kulcs, mely a boldogsághoz és a békéhez vezet. Ez nem azt jelenti, hogy azt gondolod, jobb vagyok a többieknél, ellenkezőleg, azt jelenti, szeretem azt, amit önmagamban és a többiekben látok. Az önmagaddal szembeni törődésed kiterjeszti a teremtés örömteli szikráját mindannyiunk előnyére.

Gondolat a mai napra

Nagyra értékelem önmagam, hiszen tudom, hogy Isten tökéletesnek teremtett kívül s belül. Minél inkább felismerem igazi isteni tökéletességemet, annál jobban tudok szeretni - és cserébe annál jobban dédelgethetem és gyógyíthatom a többieket.

Doreen Virtue

Forrás ~ Internet